عوامل ایجاد قاعدگی نامنظم
در بسیاری از موارد، قاعدگی نامنظم به شرایط تخمکگذاری وابسته است که به دلیل عدم تعادل هورمونی، تخمکگذاری در طول چرخهی قاعدگی اتفاق نمیافتد یا زمان تخمکگذاری در هر ماه متفاوت است. سبک زندگی و شرایط بالینی هم از عوامل دیگری است که روی چرخهی قاعدگی تأثیر میگذارد
- ورزش خیلی زیاد یا رژیم غذایی سخت : ورزش بسیار شدید میتواند چرخهی قاعدگی را به تأخیر بیندازد یا حتی آن را متوقف کند. توقف قاعدگی در افرادی که ورزشهای استقامتی انجام میدهند متداول است. کمبود وزن و لاغری بیشازحد بهعلت ورزش زیاد یا رژیم غذایی نامناسب، بینظمی در غذاخوردن و بیماری نیز ممکن است تأثیر مشابهی داشته باشد.
- استرس : استرس زیاد یا حتی اضطراب کوتاهمدت دربارهی یک موضوع خاص میتواند تعادل هورمونی شما را بههم بریزد و باعث عدم قاعدگی یا چرخهی قاعدگی نامنظم شود.
- مصرف قرص : استفاده از قرصهای کنترل باروری ممکن است میزان قاعدگی را کمتر و دورههای قاعدگی را کوتاهتر یا بلندتر کند یا باعث عدم قاعدگی شود.
- سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) : این بیماری یکی از انواع کیست تخمدان است و کیستهای کوچکی در تخمدان ایجاد میکند که در روند تخمکگذاری اختلال ایجاد میکنند. زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک معمولا سابقهی قاعدگی نامنظم دارند. بهعلاوه این سندرم تخمدان میتواند باعث ناباروری شود و خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را نیز افزایش بدهد.
- سایر بیماریها : اختلالات غدهی تیروئید (مثلا پرکاری تیروئید، کم کاری تیروئید و …) و افزایش یا کاهش سطح هورمون تیروئید در خون نیز میتواند قاعدگی نامنظم ایجاد کند. از دیگر بیماریهایی که در چرخههای نامنظم قاعدگی نقش دارند میتوان به بیماریهای مقاربتی، دیابت، فیبروئید (رشد غیرطبیعی بافت عضلانی رحم)، اختلالات تغذیهای و اندومتریوز اشاره کرد.
- سن : زمانی که اولین دورههای قاعدگی شروع میشود نباید انتظار داشت چرخههای قاعدگی کاملا منظم باشند. معمولا چند سال طول میکشد تا این چرخهها منظم شوند. همچنین تغییرات چرخهی قاعدگی یا عدم قاعدگی در زنانی که نزدیک به سن یائسگی هستند بیشتر دیده میشود.
برای مطالعه کامل این مقاله بر روی این لینک کلیک کنید.
نوشتههای تازه
- ۲۴ کشور جهان با بیشترین نرخ امید به زندگی را بشناسید!
- آموزش مسائل جنسی به فرزندان
- بهترین رمان های ایرانی؛ ۱۰ رمانی که حتما باید بخوانید
- همهچیز درباره پریود زنان
- سلامت جنسی؛ پنجره ای به سوی زندگی پایدار
- سلامت جنسی؛ شناخت روابط جنسی و چارچوب آن
- هر آنچه باید از سوزاک بدانید
- کلامیدیا؛ یکی از شایع ترین بیماری های جنسی
- هرپس تناسلی، یکی از شایع ترین بیماری های جنسی
- بیماری جنسی چیست و چگونه منتقل میشود؟
- سلامت الکترونیک (E-Health)
- کمکاری تیروئید علل و درمان آن
زندگی سالم - کاهش وزن - درمان سریع یبوست شدید - مشکلات گوارشی - یبوست - یبوست شدید - انواع زانو درد و علل اصلی آن